Bina Güçlendirme

Bina Güçlendirme

Bina Güçlendirme Nedir?

Bina güçlendirme işlemleri ile olası bir doğal afete karşı dayanıklı yapılar oluşturulmaktadır. Hayati öneme sahip olan güçlendirmeler, günümüzde gelişen teknolojinin de etkileri ile riski en aza indirmektedir.

Güçlendirme binanın tamamına uygulanabileceği gibi belirlenen kısımlara özel olarak da uygulanabilmektedir. Deprem gibi yıkıcı dış etkenlere karşı alınabilecek önlemlerden bir tanesi olan bu işlem ile binada kanuna uygun iyileştirmeler yapılmaktadır. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince firmamız, yapı ve binaları güçlendirme / iyileştirme işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Zaman içerisinde ya da afetlerden kaynaklı olarak hasar gören kolon, kiriş ve benzer alanların onarılması sağlanarak hayatınız güvence altına alınmaktadır. Yapılan incelemeler doğrultusunda doğru noktalarda doğru uygulamalar gerçekleştirerek güçlendirmeden verim elde edilmektedir.

bina güçlendirme nedir

bina güçlendirme nedir

Bina Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Güçlendirme teknikleri sayesinde her yapıya ve her bölgeye uygun işlemler yapılmaktadır. Her bir yapı için farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Yapıyı sağlamlaştırma ihtiyacına yönelik yapılan bu işlemler doğrultusunda yapının daha uzun süreli kullanılması hedeflenmektedir. Aynı zamanda yapının yeniden bir dış etken ile karşılaşmasına direnç göstermesi beklenmektedir. Bu yöntemlerden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Korozyon tamiri yapılması
  • Karbon fiber tekniğinin uygulanması
  • Kupon, çekme ve ankraj çekme tamiri
  • Kolon, perde, kiriş, çapraz, diyafram ve benzer alanlara uygun betonarme elemanlarının eklenmesi
  • Kolon güçlendirme işlemleri
  • Takviye perdesi eklenerek güçlendirme yapılması
  • Radye temel eklenmesi ve uygulanması
  • Mevcutta bulunan yapı parçalarının kalitesinin arttırılmasında mantolama yöntemi kullanılması gibi çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır?

Bu tür işlemler için ilk olarak yapının incelenerek çeşitli testler uygulanması gerekmektedir. Testlerin sonucunda elde edilen analizler doğrultusunda yapılacak uygulamaların detayı belirlenmektedir. Bina yapım projesine uygun olarak tüm aşamalar belirlenmektedir.

Ön inceleme ve değerlendirme sonucunda yapıdaki zayıf noktalar belirlenerek ihtiyaca yönelik işlemler uygulanmaktadır. Alan temizliği ve düzenlemesi yapılarak işlemin kaliteli ve kontrollü olması sağlanmaktadır. Kolon güçlendirme, betonarme karbon fiber takviyeleri, kiriş güçlendirme, kimyasal takviyeler ve çelik takviyeleri en çok tercih edilen yöntemlerdendir.

Tüm bu işlemlerin yapılmasındaki temel amaca sadık kalınarak alınan numunelere uygun bir biçimde destek materyaller sabitlenmektedir. Tamamlanan işlemin ardından çeşitli testler uygulanmaktadır. Yapının güvenirliğini test ederek müşterilerimize kullanım için hizmetimizi tamamlamaktayız.

Güçlendirme İşlemleri Dayanıklı Mıdır?

Bina güçlendirme öncesinde depreme karşı dayanıklılığı test etmek gerekmektedir. Alınan numunelere yapılan testlere yapının yaşı, hangi malzemelerden yapıldığı, işçiliği ve yapım koşulları da eklenerek tam bir değerlendirme yapılmaktadır.

Mühendislerin de desteği ile riskli görülen yapıların statik değerleri güçlendirme aşamalarında son derece önemlidir. Öyle ki yapının temelinden itibaren dizayn edilen taşıyıcı kolonların dayanıklılığı arttırılır. İşlemlerin sırası ile ve doğru bir şekilde uygulanması güçlendirme çalışmalarında etkilidir.

Fabrika Güçlendirme Adımları Nelerdir?

Yapılar arasında en çok önem gösterilen alanlardan bir tanesi de fabrika alanlarıdır. Fabrikaların kullanım amacına uygun şekilde güçlendirmeler önerilmektedir. Yapısal ve teknik güçlendirmeleri profesyonel ekip ile sağlayarak kaliteli ve uzun ömürlü bir kullanım imkânı sunulmaktadır.

Bina güçlendirme işlemlerinin yanı sıra üretim yapılan ve endüstriyel işler ile ilgili olan fabrikalarda yıpranmalar ne yazık ki oldukça fazladır. Fabrikaların güçsüz ve dayanıksız olmasının en büyük sonucu üretimde yaşanan aksaklıklardır. Fabrikanın dayanıksız yapı malzemelerinden oluşmasından kaynaklı olarak tehlikeler ve sürekli yapılması beklenen tadilatlar nedeniyle üretimde durmalar meydana gelebilmektedir.

Gerekli ekipman ve yapı malzemeleri sayesinde üretimdeki hatalar ve aksamalara çözüm bulunmaktadır. Aynı zamanda fabrika çalışanları için de güvenli bir ortam sağlanmış olunacaktır.

Fabrika Güçlendirmenin Avantajları

Güçlendirmelerdeki en büyük avantaj doğal afet ve yapay tehlikelere karşı koruyuculuk sağlanmasıdır. Güvenilir bir dayanıklık ile hem can hem de mallar güvence altına almak mümkündür. Aynı zamanda üretimde verimlilik sağlanarak firmanın bütçesi sarsılmamaktadır.

Bina güçlendirme ile yapının yani fabrikanın büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte fabrikanın işleyiş düzenine göre güçlendirmenin süresi belirlenmektedir. Yapısal zayıflıkların giderilmesi adına bu tarz işlemlerin uygulanması kanunen de gereklidir.

Bina Güçlendirme Fiyatları 2024

Bu işlemler için yapı içerisinde yapılan analizlere göre fiyat ve maliyet net olarak belirlenmektedir. Güçlendirme işlemi için kullanılacak yapı malzemeleri ve ekipmanlar ile bütçe dostu bir hizmeti sizlerle buluşturmaktayız.

Tüm bu sürecin yapılmasındaki temel neden ise binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesinde harcanacak maliyet ve zamandır. Aynı zamanda oturmaya hazır hale gelmesini bekleme ile birlikte yaklaşık olarak 1,5 yıl sürmektedir. Sizler de yapı ve binalarınızı güçlendirmek isterseniz eper bizlere iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.

25.11.2024
134
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Fatih Akkaya
Fatih Akkaya
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1