İzmir Beton Silim

İzmir Beton Silim

İzmir Beton Silim

Cilalı beton zeminler gerek konut gerekse ticari mekanlarda giderek daha fazla tercih edilir hale geldi. Çok güzel görünmelerinin yanı sıra çok dayanıklı olmaları tercih edilmelerinde başlıca sebepler olarak rol oynuyor. Cilalı beton zeminlerin bakımının kolay olması da tercih edilmesine katkıda bulunan önemli bir faktördür.

Bu konuda akılda tutulması gereken önemli bir konu mükemmel parlak beton zemin görüntüsüne sahip olmak için yüzeyin düzgün bir şekilde cilalanması için gerekli vaktin ayrılması şarttır.

İzmir Beton Silimi Nasıl Çalışır?

Parlak beton piyasada çok tercih edilen son derece dayanıklı, benzersiz bir zemin kaplama çeşididir. Beton silimi ve parlatma işlemi sırasında beton üst yüzeyi istenilen pürüzsüzlük düzeyine gelinceye kadar taşlanır. Yüzeyin tamamen düz olması ve çalışmanın olabilecek en istikrarlı şekilde yürütülmesi gereklidir. Böylece elde edilen son ürün yüksek kalitede cilalı bir zemin olur.

Yüzey öncelikle düzleştirilip, tamamen pürüzsüz hale getirilir. Daha sonra çelik yünü ve/veya oksit tabanlar gibi gittikçe daha ince taşlama ekipmanları kullanılarak, pürüzsüzleştirilmeye devam edilir.

Beton silimi uygulaması en son adımda, oluşan beton yüzeyin gözeneklerinin doldurulması ve homojen bir yüzey elde edilmesi için kimyasal yoğunlaştırıcı kullanılır.

İzmir Beton Silimi ve Parlatma İşlem Basamakları

Beton silimi ve parlatma uygulamasında acele edilmeden basamak basamak ilerlenmelidir. Böylece tercih edilen pürüzsüzlük ve parlaklık düzeyine ulaşılabilir. İşlemin ilk basamağında betonun en üst zemininin taşlanması için uygun bir taşlama ekipmanı ve (tercihan ağır hizmet tipi bir makine) elmas uçlu kesicilerden yararlanılır.

İlk aşamayı takip eden basamakta daha pürüzsüz bir üst zemin elde edilmesi için çelik yünü ve oksit tabanlar gibi önceki aşamaya oranla daha ince aşındırıcı materyallerden yararlanılır. Bir sonraki aşamada gözeneklerin doldurulması ve daha düz bir görüntü elde edilmesi için kimyasal bir yoğunlaştırıcı kullanılır. Daha sonra ise yüzeyin tercih edilen parlaklık seviyesine gelmesi için daha da ince aşındırıcı ekipmanlar kullanılarak parlatma işlemine devam edilir.

En son aşamada ise yüzeyin olası kir ve lekelerden korunabilmesi için bir sızdırmazlık malzemesi kullanılır.  Bu aşamada değişik sızdırmazlık malzemeleri kullanılabilir. Kullanılan malzemenin türüne bağlı olarak,  değişen düzeylerde koruma elde edilir.

Beton Zemin Cilalanması

Beton parlatma ve silimi işlemleri, istenen sonuca ulaşılması için sabır ve duyarlılık gerektiren çok basamaklı bir çalışmadır. Bu amaçla takip edilebilecek 7 basamaklı çalışma planı şöyledir.

Daha Önceden Var Olan Yüzeyin Uzaklaştırılması

İşe başlamadan önce ilk yapılması gereken ortamda bulunan halı ya da fayans vb. zemin döşemelerinin zeminden uzaklaştırılmasıdır.  Böylece beton uygulanacak yüzey temiz olur ve cilalanmaya hazır hale gelir.

Zemin Düz Hale Getirilir ve Çatlaklar Ortadan Kaldırılır

Beton zeminin tamamen düz olması  ve ortamdaki çatlakların hepsinin kapatılması parlatma işlemine geçmeden önce itina ile yapılması gereken bir çalışma basamağıdır. Bu aşama uygun bir şekilde yapılmazsa son cilalama aşamasından sonra dahi fark edilebilecek engebeli ve/veya pürüzlü bir yüzey elde edilebilir. Bu basamakta zeminin kendi kendine yayılabilen bir bileşikle tesviye edilmesi  (düzgünleştirilmesi), ortamda yer alan çatlakların  beton tamir harcı kullanılarak doldurulması son derece önemlidir.

Metale Bağlanmış Elmas Tanecikleri Yardımı İle Beton Zeminin Taşlanması

Beton zeminin zımparalanması için bu aşamada kullanılabilecek en ideal ekipman metale bağlı elmas kesici tanecikleridir. Taşlama son ürünün düzgün olması bakımından çok önemlidir. Taşlama sırasında öncelikle yüzeyde 30 ila 40 kum bulunan bir ekipman kullanılır. Daha sonra yavaş yavaş kum tanecik sayısı arttırılır ve 100 ila 200 kum tanesine kadar ilerlenir. Çalışmanın temel prensibi kaba kum taneleri içeren ekipmanlarla işe başlayıp, daha ince kum tanesi içeren ekipmanlarla devam edilmesidir.

Betonun Yoğunlaşması İçin Kimyasal Sertleştirici Kullanma Aşaması

Betonun yoğunlaşmasına zemin hazırlamak için kimyasal sertleştirici kullanma aşaması beton parlatma ve silme işlemlerinde çok önemli bir aşamadır. Bu sırada beton yüzeydeki gözeneklerin içini dolduran  ve daha düz bir yüzey oluşmasına imkan veren kimyasal bir malzeme kullanılır.

Kimyasal yoğunlaştırıcının bütün beton yüzeyine eşit şekilde dağılması için püskürtücü ya da benzeri bir ekipmandan yararlanılır. Böylece uygulamanın olabilecek en ideal seviyede yapılması sağlanır.

Betonun Reçine Bağlı Elmas ile Parlatılması

Bu aşamada beton, reçineye bağlı bulunan elmas keski ile zımparalanır. Böylece yüksek kaliteye sahip  cilalı beton zeminler elde edilir. Bu basamağın sorunsuz bir şekilde başarıyla tamamlanması için ağır hizmet tipi bir taşlama ekipmanına bağlanan elmas uçlu keskilerden yararlanılır. Bu sayede betonun üst yüzeyinin  tamamen düz olması sağlanır.

İstenilen Parlaklık Seviyesine Gelinceye Kadar Kum Taneciklerinin Arttırılması

İlk taşlama aşamasının bitmesinden sonra, kullanılan ekipmanın kum tanesi sayısı arttırılır. Bu aşamada her basamak çok sabır ve duyarlılık gerektirir. En iyi sonuca ulaşmanın temel şartı her kum tanesinin arttırıldığı seviyeye kademeli geçişin sağlanmasıdır.

Bu aşamada kullanılan kum türü kullanıcın istediği parlaklık düzeyine göre ayarlanır. Son yüzey tamamen mat olabildiği gibi çok yüksek parlaklıkta da olabilir. Mat bir yüzey elde edilecek ise 100 ila 200 kumlu bir taşlama ekipmanı kullanılırken, daha yüksek derecelerde parlaklık seviyesine ulaşılmak istendiğinde çelik yünü ya da oksit tabanlıklar gibi çok ince aşındırıcılar ( zımparalayıcılar) kullanılır.

Beton Korunması ve Bakımının Kolay Olması İçin Yüksek Kalitede Dolgu Maddesi Kullanılması

Cilalı beton zemine  yüksek kalitede bir sızdırmazlık malzemesi uygulanması son ürünün yüzey korunmasının ve bakımının kolaylığını sağlar. Beton zeminin kaliteli dolgu malzemesi ile yalıtımı sayesinde  zemin hasar görmeye, lekelenmeye ya da  erken aşınmaya karşı korunmuş olur. Sızdırmazlık malzemesi (dolgu maddesi) yüzeye yapışan ya da dökülen kir, döküntü ve pisliğin olabilecek en hızlı  şekilde uzaklaştırılmasını sağlar. Bu sayede elde edilen beton zeminin temizliği ve  bakımı çok kolay hale gelir.

Beton Zemin Uygulaması Nasıl Tamamlanır?

Beton zemini tamamlanmış bir ev ya da ticari mülk ciddi anlamda değer kazanır. Beton yalıtımı sayesinde çok uzun yıllar boyu dayanıklılığını yitirmeyecek beton zeminler elde edilmiş olur. Yeni alınan bir mülkte beton zeminin yenilenmesi gerektiğini düşünüyorsanız parlak beton zemin mükemmel bir tercihtir.

Beton parlatma işlemi ile beton zemini kullanmaya devam etmenin başlıca avantajları şunlardır:

  • Cilalı beton zemin, diğer zemin maddeleri gibi bileşiminde sert kimyasallar ya da VOC’ler içermez. Bu nedenle çevre dostu bir üründür.
  • Beton zemin yoğunluğunun yüksek olması nedeniyle, inanılmaz derecede dayanıklı ve çizilmeye karşı dirençlidir.
  • Yoğun yaya trafiğine sahip alanlarda herhangi bir aşınma ya da yıpranma belirtileri göstermeden uzun yıllar dayanıklılıklarını korurlar.
  • Ofis, perakende satış yapan mağazalar, restoran ya da oteller için çok uygun zeminlerdir.

Cilalı beton zemin doğru teknik ve özenle yapıldığında uzun yıllar çok yoğun günlük kullanıma dayanır ve mükemmel sonuçlar elde edilir. İzmir beton zemin yaptırmak ya da İzmir beton parlatma ve/veya silimi yaptıracaksanız iletişim numaralarımızı kullanarak deneyimli ekibimize ulaşın. Artık cilalı beton zeminlerinizin güzelleştirilmesi konusunda hiçbir endişe duymanıza gerek yok. Biz sizinleyiz.

15.12.2024
31
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Fatih Akkaya
Fatih Akkaya
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1